Hyvä tietää

Vakuutukset

Tuusulan Nyrkkeilyseura ei ole vakuuttanut harrastajiaan, joten jokaisen tulee itse varmistaa omasta vakuutusyhtiöstään korvaako se tapaturman lajiharjoittelussa/kilpailutilanteessa. Mikäli vakuutusta ei ole, seura suosittelee potkunyrkkeilijöille lajilisenssin hankkimista Suomen Potkunyrkkeilyliitosta. Lisenssi sisältää vakuutuksen. Kilpailijoille lisenssi on pakollinen. Nyrkkeiljiöille tietoa lisenssista löytyy Suomen Nyrkkeilyliitosta  (esim. H-lisenssi kuntonyrkkeilijöille).

Varusteina nyrkkeilyssä

• Hyvät tasapohjaiset sisäurheilukengät/nyrkkeily- tai painitossut,
    t-paita/urheilupaita, kevyet urheilu- tai verryttelyhousut, juomapullo ja pieni hikipyyhe.
  • Hanskoja löytyy salilta lainaksi mutta yleensä kannattaa hankkia omat hanskat jo hygieniasyistäkin, jos päätät jatkaa harrastusta. Oikeanlaisten hanskojen hankinnassa voi kysyä neuvoja salilta.
  • Tämän lisäksi on hyvä olla käsisiteet, joiden avulla voi välttyä mahdollisilta ranne-, rystys- tai sormivammoilta. Käsisiteiden sitomisessa on tärkeää, että siteet tukevat rannetta, peukaloa ja rystysiä. Käsisiteiden sitomisessa on monia eri tapoja. Oheisten linkkien avulla löydät ohjeita ja kokeilemalla löytänet jo parin harjoituskerran jälkeen itsellesi sopivimman tavan. Voit tietysti kysyä salilla apua joko valmentajilta tai muilta salilla kävijöiltä.

Potkunyrkkeilyn varusteista

Varusteina alkuvaiheessa kurssilla on t-paita, verkkarit/shortsit. Jotta lajia voi täysipainoisesti ja mahdollisimman turvallisesti harrastaa, tulee välineet hankkia heti peruskurssin jälkeen tai mahdollisimman nopeasti. Jatkoryhmän harjoitukset tehdään suojien kanssa.

Vahvistettuna kohdat jotka ovat minimivarusteet jatkoryhmän harjoituksissa:

• kypärä
  • hammassuojat
  • käsisiteet
  • nyrkkeilyhansikkaat(naisille koko 10 – 14 oz ja miehille koko 16 – 18 oz)
  • alasuojat
  • säärisuojat jalkapöytäsuojalla
  • shortsit tai housut
  • paita
  • värivyö, käytetään pitkien housujen kanssa
  • lisäksi naisilla voi olla rintasuojat

Muuta muistettavaa/salin yleisiä käytäntöjä

• Tule ajoissa salille, että ehdit vaihtaa vaatteet ja varustautua muutoinkin ennen treenien alkua. Kengät jätetään eteiseen niille varattuun paikkaan.
  • Laita varusteet ennen harjoitusta valmiiksi, kääri käsisiteet ajoissa, huolehdi varusteiden hyvästä hygieniasta
  • Oman ja muiden turvallisuuden vuoksi korujen käyttö on kielletty etenkin potkunyrkkeilyssä (korvakorut, ketjut ym)
  • ​Potkunyrkkeilyssä harjoittelu tapahtuu paljain jaloin, joten pese jalkasi ennen harjoittelualueelle siirtymistä
  • Jätä harjoituskorttisi sille varattuun paikkaan
  • Harjoitus alkaa ja päättyy rivissä
  • Harjoituksen lopussa ohjaaja jakaa kortit takaisin
  • Kun ohjaaja puhuu, muut kuuntelevat
  • Harjoituksista ei saa poistua ilman ohjaajan lupaa
  • Kunnioitetaan harjoituskavereita ja muita ihmisiä
  • Opittuja tekniikoita ei käytetä salin ulkopuolella
  • Huolehdi treenin jälkeen välineet omille paikoilleen ja kerro vetäjille, mikäli huomaat välineistössä jotain puutteita tai vikoja.
  • Salilla on löytötavarakori, joka tyhjennetään kuukauden lopussa. Kannattaa siis tarkistaa löytyykö sieltä omia kamoja.