Kuntopotkunyrkkeily

Kuntopotkunyrkkeily Tuusulan Nyrkkeilyseurassa

Seuramme järjestämä kuntopotkunyrkkeily on varsinaisen potkunyrkkeilyn kuntoliikuntamuoto.  Suurin ero kuntopotkunyrkkeilyn ja kilpapotkunyrkkeilyn välillä on, että kuntopotkunyrkkeilyn harrastaminen TuusNy:ssä ei tähtää ottelemiseen tai vyöarvoihin vaan lyöntitekniikoita tehdään parin kanssa, säkkeihin, potkutyynyihin tai pistehanskoihin. Näiden lisäksi tunneilla tehdään monipuolisia lihaskuntoliikkeitä.

Otteluharjoituksia voi kuitenkin halutessaan tehdä parin kanssa niin sopien ja vyökokeita voi jatkossa suorittaa joko seurassa järjestettävissä vyökokeissa tai Potkunyrkkeilyliiton järjestämillä leireillä edellyttäen, että lisenssi on hankittuna. Tuusulan Nyrkkeilyseura on Suomen Potkunyrkkeilyliiton jäsen.

Kuntopotkunyrkkeilytunnit pohjautuvat lajinomaisiin tekniikkaharjoitteisiin eli potkuihin, lyönteihin, torjuntoihin, väistöihin ja liikkumiseen.  Erona kuntonyrkkeilyyn kuntopotkunyrkkeilyssä ovat vain potkut, jotka tuovat harjoitteluun hieman lisää tehoa ja monipuolisuutta. Myös yleiskunto kehittyy ja harrastamiseen tarvittava kestävyys lisääntyy sekä harjoittelemisesta tulee entistä turvallisempaa.

Kuntopotkunyrkkeily sopii kunnon kohottamiseen ja kamppailu- ja itsepuolustuslajeissa käytettävien tekniikoiden harjoittelemiseen. Harjoitukset kehittävät niin lihaskoordinaatiota, hapenottokykyä kuin lihaskuntoakin ja soveltuvat sekä vasta-alkajalle että kokeneemmallekin konkarille. Alaikäraja on 13 vuotta.

Tarvittavat varusteet löydät täältä.

Kuntopotkunyrkkeilyryhmää vetävät Janne Tuovinen, Vesa Korpaeus ja Jaana Lähteenmäki.

Syksyn 2019 potkuperuskurssi 17.9.-10.10.2019

Syksyllä 2019 ei järjestetä erillistä potkunyrkkeilyn peruskurssia vaan etene näin:

Aikuisten nyrkkeilykoulusta ajalla 13.8.-12.9.2019 haetaan perusteet nyrkkeilylle. Sen jälkeen osallistu potkujen intensiivikurssille ajalla 17.9.-10.10.2019 jossa harjoitellaan potkujen liikeradat ja turvallinen harjoittelu.

Näiden jälkeen voit siirtyä kuntopotkunyrkkeilyryhmään tai käydä tietenkin halutessasi myös kuntonyrkkeilyryhmässä. Samalla kurssimaksulla voit käydä myös näissä seuran treeneissä: kuntopiiri, kahvakuula ja intervallitreeni HIIT & HIT.

Varusteiksi sopivat sisäliikuntavaatetus ja harjoittelu tapahtuu paljain jaloin. Hanskoja voi lainata salilta mutta omat hanskat on harrastuksen jatkuessa hyvä hankkia hygieniasyistäkin.

Intensiivivaiheessa et vielä tarvitse säärisuojia mutta itse kuntopotkunyrkkeilyryhmässä vaaditaan ne sitten vaaditaan perusvarusteina myös hammassuojien (ja alasuojien) lisäksi.

Intensiivikurssin vetäjänä toimii Jukka Veijalainen.

Ilmoittaudu: tuusny(at)gmail.com – ilmoita viestissä: ryhmä, etu- ja sukunimi, ikä sekä sähköposti