Kuntopotkunyrkkeily

 

Kuntopotkunyrkkeily Tuusulan Nyrkkeilyseurassa

 

Seuramme järjestämä kuntopotkunyrkkeily on varsinaisen potkunyrkkeilyn kuntoliikuntamuoto.  Suurin ero kuntopotkunyrkkeilyn ja kilpapotkunyrkkeilyn välillä on, että kuntopotkunyrkkeilyn harrastaminen TuusNy:ssä ei tähtää ottelemiseen tai vyöarvoihin vaan lyöntitekniikoita tehdään parin kanssa, säkkeihin, potkutyynyihin tai pistehanskoihin. Näiden lisäksi tunneilla tehdään monipuolisia lihaskuntoliikkeitä.

Otteluharjoituksia voi kuitenkin halutessaan tehdä parin kanssa niin sopien ja vyökokeita voi jatkossa suorittaa joko seurassa järjestettävissä vyökokeissa tai Potkunyrkkeilyliiton järjestämillä leireillä edellyttäen, että lisenssi on hankittuna. Tuusulan Nyrkkeilyseura on Suomen Potkunyrkkeilyliiton jäsen.

Tiistaina Akin treeneissä treenataan lihaskuntoa, silmän ja käden koordinaatiota, räjähtävyyttä ja sekä perus- että ottelunomaisia tekniikoita; tunnilla on mahdollisuus halutessaan sparrata.

Torstaina Jannen vetämä kuntopotkunyrkkeilytreeni koostuu tehokkaista lyönti- ja potkukombonaatioista, lisäksi kehonahallinta sekä potkutekniikat ovat painopisteitä. Vapaaehtoisilla on torstainakin mahdollisuus sparrata harjoituksen loppupuolella. Tunnit alkavat usein futiksella ja päättyvät kuntopiiriin.

Treeneihin voi tulla potkunyrkkeilyn perustaidot omaavat vaikka kesken kauden.

Alaikäraja on 13 vuotta.

Tarvittavat varusteet löydät täältä.

Kuntopotkunyrkkeilyryhmää vetävät Janne Tuovinen, Aki Puolakka ja Tarmo Asikainen.

 

 

Janne ja Aki