Nyrkkeily

Kirsi ja Nico
Marco ja Vesa
Elisa ja Heli

Nyrkkeilyn peruskurssi (13-vuotta täyttäneille) - seuraava aloitus tammikuussa 2023

Peruskurssilla opitaan nyrkkeilyn perustekniikkaa alkeista lähtien lajin turvallista harrastamista varten samalla kuntoa kohottaen. Kurssin jälkeen siirrytään osaksi kuntonyrkkeilyryhmää samalla kausimaksulla.

Jo peruskurssin aikana voit samalla kausimaksulla käydä myös muissa seuran treeneissä (kuntopiiri ja kahvakuula).

Tervetuloa rohkeasti mukaan kaikki tutustumaan lajin perusteisiin tai hiomaan omaa tekniikkaa! Nyrkkeilyn peruskurssin vetäjiä ovat Eeva Hyttinen ja Sanna Turunen.

Ilmoittaudu: tuusny(at)gmail.com – ilmoita viestissä: ryhmä, etu- ja sukunimi, ikä sekä sähköposti. Voit ilmoittautua lomakkeella myös täältä ->Yhteystiedot

Nuorten nyrkkeilykoulu (10 – 16-vuotiaat)

Nuorten nyrkkeilykoulussa opitaan nyrkkeilyn perusteet turvallisesti ja valvovien silmien alla. Liikkeelle lähdetään oikeasta asennosta, lyöntien oikeista liikeradoista sekä nyrkkeilyllisen liikkumisen monipuolisuudesta, väistöjä unohtamatta!

Nuorten kanssa tehdään paljon pariharjoitteita, säkkiharjoituksia, lihaskuntoa ja nyrkkeilykoulun edetessä jokainen pääsee kokeilemaan otteluharjoituksiakin. Nyrkkeilykoulun jälkeen siirrytään nuorten nyrkkeilyn jatkoryhmään.

Harjoittelun myötä nuorten kunto kehittyy niin, että harjoitukset voivat olla vauhdikkaitakin. Jokainen varmasti ylittää itsensä. Hauskuus- ja hikitakuu!

Nyrkkeilykoulun aikana voit samalla kurssimaksulla käydä myös muissa seuran treeneissä (kuntopiiri,kahvakuula) ja taitojen karttuessa myös kuntonyrkkeilyryhmän treeneissä.

Nuorten nyrkkeilyn jatkoryhmä alkaen

Nuorten nyrkkeilyn jatkoryhmään siirrytään nyrkkeilykoulun jälkeen. Tässä ryhmässä jatketaan nyrkkeilytaitojen hiomista, kehitetään kuntoa ja kasvetaan nyrkkeilyyn kannustavassa ja määrätietoisessa ilmapiirissä.

Jatkoryhmästä on mahdollisuus siirtyä kilparyhmään.

Vetäjinä nuorten nyrkkeilyryhmissä ovat Kirsi Korpaeus ja Nico Lager.

Kuntonyrkkeily (13 -vuotta täyttäneille)

Maanantaisin ja keskiviikkoisin tunnilla nyrkkeillään ja kuntoillaan vaihtuvin teemoin. Kilpanyrkkeilystä tutut tekniikat ja harjoitteet sovitettuna kuntoilijoille asettaa sopivasti haastetta fyysisesti ja henkisesti. Kunto ja taidot kehittyvät kuin varkain monipuolisessa harjoittelussa, joka sopii niin vasta aloittaneelle kuin pidempään harrastaneellekin kuntoilijalle. Treeneissä voidaan tehdä myös pidempiä lyöntisarjoja ja näin samalla treenata motoriikkaa ja muistia. Maanantain vetäjinä Jaana Lähteenmäki, Marco Rahumets, Vesa Korpeaeus ja Tommi Savolainen, keskiviikkoisin Jari Husar. Nyrkkeilykoulun päätyttyä sillä paikalla aloittaa 13.10. Sanna Turusen ja Eeva Hyttisen vetämä perustekniikkapainotteinen ja reipasta lihaskuntomeininkiä tarjoileva kuntonyrkkeily.

Lauantaisin kuntonyrkkeilyn vetää harrastekilparyhmän valmentajat Vesa Korpaeus ja Marco Rahumets. Harjoitusten sisältö vaihtelee pariharjoitteluista välineharjoitteluun lihaskuntoa unohtamatta. Joskus treeni voi olla hyvinkin raskasta. Nämä miehet välittävät kaikista tasapuolisesti ja kannustus on sen mukaista.

Treeneihin voit tulla vaikka kesken kauden jos omaat lajitaustaa ja perustekniikat ovat kunnossa. Salilla nähdään!

Harrastekilparyhmä

Harrastekilparyhmän treeneissä tehdään kilpanyrkkeilyvaikutteisia harjoituksia; treenataan niin teknisiä kuin taktisia taitoa, unohtamatta parin kanssa tehtäviä harjoituksia. Tunnit sisältävät ajoittain myös otteluharjoittelua.

Ryhmän ohjelmaan kuuluu myös 2 -4 krt vuodessa tehtävät kunto- ja juoksutestit. Näillä motivoidaan harjoittelijaa seuraamaan omaa kehitystään. Ryhmään voi tulla mukaan jos on valmis haastamaan itseänsä ja haluaa asettaa itselleen kunnollisen ja nyrkkeilyllisen tavoitteen. Mahdotonta ei ole, että löydät itsesi kilpakehästä jos se on yksi sinun päämääristäsi. Tärkein edellytys ryhmässä harjoittelulle kuitenkin on, että haluat haastaa itsesi ja kannustaa muita.

Ryhmään pääsystä päättää valmennustiimi ja ryhmää vetävät Vesa Korpaeus ja Marco Rahumets. Apuvalmentajina nyrkkeilyssä ovat Jari Husar ja Nico Lager.

Vilperi-Box 6-9-vuotiaille

Vilperi-Box on monipuolista liikuntaa maustettuna nyrkkeilyllä, jossa kehittyvät koordinaatio, rytmiikka, kehonhallinta sekä itsetunto. Pääpaino toiminnassa on leikki ja mukava yhdessäolo sekä lasten osallisuus - lapset saavat osallistua tunnin suunnitteluun toiveita ja ideoita esittämällä.

Vilperi-Boxissa on oikeus olla vilkas ja energinen. Tärkeintä toiminnassa on leikki ja liike!

Ilmoittaudu: tuusny(at)gmail.com – ilmoita viestissä: ryhmä, etu- ja sukunimi, ikä sekä sähköposti. Paikkoja rajoitetusti!

Ohjaajina toimivat Elisa Huuskonen ja Heli Uronen

* Vilperi-Boxiin olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea. *

Seniorikuntonyrkkeily

Seniorikuntonyrkkeilyssä lähdetään alkeista ja harjoitukset sopivat kaikille kuntotasosta riippumatta. Harjoituksissa lyödään nyrkkeilysäkkiä ja tehdään tasapainoa sekä liikkuvuutta kehittäviä lihaskuntoharjoitteita. Ryhmä sopii eläkeikäisille.

Ilmoittaudu: Lähettämällä sähköpostia tuusny(at)gmail.com tai soittamalla Eeva Hyttiselle (050 330 8817)

Tuusulan kunnan TYHY-kuntonyrkkeily

Tuusulan kunnan työntekijöille ja hyvinvointivalmennettaville suunnattu  liikuntaryhmä  yhteistyössä  Tuusulan  Nyrkkeilyseuran  kanssa.  Aikaisempaa kokemusta kuntonyrkkeilystä ei tarvitse olla ja ryhmä sopii kaiken kuntoisille.

Mukaan  tarvitset  oman  jumppa-alustan,  juomapullon  sekä  sisäliikuntaan  soveltuvat vaatteet ja kengät. Kaikki harjoitteet tehdään yksin (esim. lyönnit ilmaan) ja lihaskuntoharjoitteisiin annetaan helpompia ja haastavampia vaihtoehtoja.

Lisätietoja syksyn 2022 toiminnasta saat lähettämällä sähköpostia tuusny(at)gmail.com