Potkunyrkkeily

Kickboxing Tuusulan Nyrkkeilyseurassa

Kickboxing eli potkunyrkkeily on moderni ja pelkistetyn tehokas kamppailumuoto. Laji on alkujaan kehitetty täyden kontaktin kilpailumuodoksi, joten siinä harjoitellaan vain käytännön tositilanteissa toimivia tekniikoita. Potkunyrkkeily on monipuolista ja sopii tehokkuutensa vuoksi erinomaisesti kuntoilumuodoksi.

Valtaosa harjoittelijoista on mukana kohentaakseen kuntoa parantaakseen koordinaatiokykyä ja ennen kaikkea nauttiakseen mukavasta ja haastavasta harrastuksesta reilujen harjoittelukavereiden kanssa. Tarvittavat varusteet löydät täältä.

Jatkoryhmää vetävät Korede Lawrence, Janne Tuovinen, Tommi Savolainen ja Jukka Veijalainen.

Kickboxing kevään 2018 peruskurssi ajalla 27.2. – 31.5.2018

Kevään 2018 peruskurssilla opetellaan potkunyrkkeilyn perusteita eli otteluasento, liikkuminen, peruslyönnit ja –potkut, väistöt ja torjunnat sekä näiden kombinaatioita. Tämä lisäksi kurssilla tavoitteena on kohottaa kuntoa.

Kurssin lopussa suoritetaan keltaisen vyön vyökoe. Jokaisella potkunyrkkeilyn alkeiskurssin käyneellä on mahdollisuus lunastaa Potkunyrkkelypassi itselleen. Passin hankkinut ja siihen suoritetun vyökoemerkinnän saanut harrastaja voi jatkaa potkunyrkkeilyn harrastamista myös muissa seuroissa.

Varusteiksi sopivat sisäliikuntavaatetus ja harjoittelu tapahtuu paljain jaloin. Hanskoja voi lainata salilta mutta omat hanskat on harrastuksen jatkuessa hyvä hankkia hygieniasyistäkin. Jatkossa myös säärisuojat, hammassuojat (ja alasuojat) ovat vaadittavaa perusvarustusta. Alaikäraja kurssille on 13 vuotta. Ryhmää vetävät Jukka Veijalainen, Jenni Laakkonen ja Korede Lawrence.

Peruskurssin jälkeen ryhmä jatkaa harjoittelua seuran potkunyrkkeilyryhmässä. Samalla kurssimaksulla voit käydä myös näissä seuran treeneissä: kuntopiiri, kahvakuula ja intervallitreeni HIIT & HIT ja peruskurssin jälkeen myös kuntonyrkkeilytreeneissä.

Ilmoittaudu: tuusny(at)gmail.com – ilmoita viestissä: ryhmä, etu- ja sukunimi, ikä sekä sähköposti

Seuran tyylisuunta

Seuran tyylisuunta ja harjoitusten pääpaino on Low Kick ja K1 Rules.

Potkunyrkkeilyä voi harjoitella kilpailullisin tavoittein, kilpailutoiminnasta kiinnostuneita seura tukee aktiivisesti. Seuran ohjaajilla on kokemusta potku- ja thainyrkkeilystä ottelijoina, ohjaajina sekä avustajina.

Potkunyrkkeilyä voi toki harjoitella ilman kilpailullisia tavoitteitakin kohentaakseen kuntoa, parantaakseen koordinaatiokykyä, hankkiakseen paremman itsepuolustustaidon ja ennen kaikkea nauttiakseen mukavasta harrastuksesta.